RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A është gjynah të shkundet mbulesa e sofrës së bukës apo e tavolinës nga dritarja natën?

a-eshte-gjynah-te-shkundet-mbulesa-e-sofres-se-bukes-apo-e-tavolines-nga-dritarja-naten?

Pyetja:

A është gjynah të shkundet mbulesa e sofrës së bukës apo e tavolinës nga dritarja natën?

***

Përgjigjja:

Gjynah është se mund të ketë ndonjë njeri që kalon poshtë dhe e bën për dush të shkretin. Por nëse është në oborrin tënd dhe thua: “Bismilah” dhe e shkund nuk ka asnjë lloj problemi fetarisht, qoftë natën, ditën, në mëngjes apo në darkë.

Imam dr. Ahmed Kalaja

Related posts

A i lejohet femrës muslimane të punoj në butik ku shiten rroba “të modës”?

admin

Mirësitë e shoqërimit me Kuranin fisnik

admin

Ai që vdes duke mos i bërë shok Allahut a do të hyjë në Xhenet, nëse ka kryer mëkate të mëdha?

admin