RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A kam gjynah nëse i përdori këto kursime?

a-kam-gjynah-nese-i-perdori-keto-kursime?

Pyetja:

Babai im i jep një shumë të caktuar parash nënës time për të blerë gjërat ushqimore. Ajo e harxhon vetëm një pjesë të atyre parave për gjëra ushqimore dhe pjesën tjetër e kursen për mua, për shtëpinë time në të ardhmen (kur të martohem), por babai im nuk është në dijeni për këto kursime. A do të kem unë gjynah nëse nëna ime do të blejë mobiliet për shtëpinë time në të ardhmen apo nëse do të i mbajë ato para për vete?

***

Përgjigjja:

Kjo hyn në gjykimin e vjedhjes. Nëna jote duhet të ia kthejë ato para babait tënd nëse nuk dëshiron që të dënohet për to në Ditën e Gjykimit.

Shejh Asim El Hakim

Related posts

A duhet të bëjmë dua kur rrezon dielli dhe bie shi njëkohësisht?

admin

A lejohet të pijmë ujë në këmbë?

admin

A ka bazë tesbih namazi?

admin