RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A lejohet të përsërisim namazin nëse nuk jemi të sigurt se e kemi bërë nijet?

a-lejohet-te-perserisim-namazin-nese-nuk-jemi-te-sigurt-se-e-kemi-bere-nijet?

Pyetja:

Kur jemi duke u falur vetëm, nëse kemi harruar të bëjmë nijet apo nuk jemi të sigurt se e kemi bërë apo jo, a mundemi ta lëmë namazin dhe ta fillojmë përsëri?

***

Përgjigjja:

Jo, nuk ka nevojë të prishni namazin dhe të filloni përsëri. Shprehja e nijetit me gojë siç e dëgjojmë në xhamia të ndryshme, zakonisht nga pleqtë është bidat dhe nuk ka bazë në fe. Ngase kur ju merrni abdes dhe ngriteni për t’u falur, kjo është nijet në vete.

Shejh Asim el Hakim

Related posts

A është i lejuar ndërmjetësimi përmes web-it mes qendrave tregtare dhe blerësve ku shiten veshje për femra, e që përdorimi i tyre mundet me qenë haram?

admin

Si mund të përfitojë nga mirësitë e natës së Kadrit një grua me menstruacione?

admin

A lejohet të shpërndash në internet ligjërata të hoxhollarëve të ndryshëm?

admin