RTV AHIRETI
Shëndetësi

​Çfarë do të thotë nëse merrni më shumë frymë përmes vrimës së majtë ose të djathtë të hundës?

​cfare-do-te-thote-nese-merrni-me-shume-fryme-permes-vrimes-se-majte-ose-te-djathte-te-hundes?

Ne e dimë se është e saktë të thithësh ajrin përmes vrimave të hundës, por nëse vëzhgojmë me kujdes, njëra nga vrimat e hundës mund të jetë më aktive se tjetra.

Si ta kuptojmë këtë? Shpejtësia dhe lehtësia e frymëmarrjes dhe nxjerrjes mund t’ju ndihmojnë të kuptoni se cila nga vrimat e hundës është më aktive.

Edhe pse një çekuilibër në asnjë nga organet nuk është kurrë një shenjë e mirë, një eksperte e jogës ka theksuar disa pika që ajo thotë se janë pasqyrim i personalitetit tonë. Ajo sugjeron të praktikoni joga për të ruajtur një ekuilibër mes tyre.

Sipas një postimi në Instagram, të postuar në profilin satvic.yoga, aktiviteti i hundës mund të ndihmojë në përcaktimin se cilat karakteristika janë mbizotëruese te një individ.

Çfarë thotë për vrimën e majtë të hundës?

Postimi lidh hundën e majtë ose Ide Nadi me natyrën femërore, kreativitetin, intuitivitetin, qetësinë dhe introversionin. Ai thotë se një vrimë e majtë e hundës e pa balancuar mund të çojë në pasivitet, vetëdyshim dhe vetëkontroll të dobët.

Çfarë thotë për vrimën e djathtë të hundës?

Ajo lidh vrimën e djathtë të hundës, e njohur edhe si Pingala Nadi, me natyrën mashkullore, intelektualizmin, pasionin, natyrën ekstroverte dhe të menduarit logjik. Ai paralajmëron se një çekuilibër në vrimën e djathtë të hundës mund të çojë në hiperaktivitet, stres dhe agresion.

Pra, çfarë do të thotë në të vërtetë “i pa balancuar”? Kur u pyetën nga përdoruesit se “Çfarë kuptoni me një vrimë të majtë të hundës të pabalancuar? Më shumë frymë nga e majta? ”Ajo u përgjigj: “Bllokuar”.

Përveç këtij shpjegimi, një bllokim në çdo vrimë hunde mund të ndikojë në paqen mendore të një individi. Kur frymëmarrja e një personi është e shqetësuar, do ta ketë të vështirë të vazhdojë me aktivitete të rregullta. Prandaj, është shumë e rëndësishme që problemet e frymëmarrjes të trajtohen sa më shpejt të jetë e mundur.

“Për të bërë një jetë të përmbushur, të dy vrimat e hundës duhet të jenë të balancuara. Ato ushqejnë energjinë tonë të jetës dhe na lejojnë të përdorim mençurinë tonë ndërsa jemi aktivë”, raporton Times of India.

Related posts

​Obeziteti mund të shkaktojë 13 lloje kanceri

admin

Pse zgjedhim ushqime të ëmbla apo të kripura në mëngjes

admin

Urgjenca ende jashtë funksionit! Personat që kërkojnë ndihmë shpërndahen në tre spitale të tjera

admin6