RTV AHIRETI
Shëndetësi

Këto ushqime nuk duhet t’ua jepni foshnjave tuaja

keto-ushqime-nuk-duhet-t’ua-jepni-foshnjave-tuaja

Foshnja shtatëmuajshe ka provuar mjaft gjëra, deri në muajin e nëntë ha shumicën e frutave, perimeve dhe mishit.

Edhe pse është interesante të eksperimentoni me mjaft shije dhe tekstura të reja, mos rrezikoni, shmangni këtë ushqim potencialisht problematik.

Ende vazhdoni të kujdeseni për ushqimin dhe ndiqni me kujdes a ka foshnja juaj ndonjë lloj reagimi.

Ushqimi të cilin foshnjave nuk duhet t’ua jepni

Djathi

Mos i jepni djathëra të buta, të papasterilizuara ose djathëra blu në vitin e parë të jetës për shkak të rrezikut të listerisë – të rrallë por serioz i helmimit me ushqim.

Guacat

Këtë ushqim duhet shmangur deri në muajin e nëntë të foshnjës, sepse mund të shkaktojnë alergji dhe janë shkaktari kryesor i helmimit me ushqim. Megjithatë, nëse vendosni t’ia jepni foshnjës suaj, kontrolloni a janë të freskëta dhe a janë të ziera mirë.

Related posts

Ushqimet që nuk duhet t’i hani, para se të udhëtoni me avion

admin

Urgjencat plot edhe të dielën! Fluksi i fëmijëve të sëmurë përballohet me staf të reduktuar

admin

Çfarë ndodh në organizëm nëse pini qumësht çdo ditë?

admin