RTV AHIRETI
Shëndetësi

Kjo simptomë mund të vazhdojë edhe një vit më vonë pas infektimit me Covid-19

kjo-simptome-mund-te-vazhdoje-edhe-nje-vit-me-vone-pas-infektimit-me-covid-19

Një studim, i publikuar së fundmi në revistën prestigjioze shkencore Lancet, hetoi efektet klinike në 6 dhe 12 muaj pas fillimit fillestar të simptomave te njerëzit që ishin shtruar në spital për shkak të COVID-19. Studiuesit analizuan mbi 1200 pacientë, mosha mesatare e të cilëve ishte 59 vjeç.

Lodhja dhe dobësia e muskujve janë simptomat më të zakonshme

Përqindja e pacientëve me të paktën një simptomë ishte 68% në 6 muaj dhe 49% në 12 muaj. Më shumë pacientë kishin ankth ose depresion specifik në 12 muaj (26%) krahasuar me 6 muaj (23%). Simptomat më të zakonshme në 12 muaj ishin lodhja dhe dobësia e muskujve.

Rreth 1/3 e pacientëve vazhduan të raportojnë disa shkallë të dispnesë. Në përgjithësi, pacientët raportuan më shumë probleme lëvizshmërie, dhimbje fizike, ankth ose depresion dhe dhanë rezultate më të ulëta të cilësisë së jetës në krahasim me kontrollet e përputhshme me moshën.

Related posts

Kushdo që vuan nga presioni i ulët i gjakut është i rrezikuar nga hipertensioni

admin

Pije të nxehta apo të ftohta, çfarë duhet të pimë gjatë ditëve “përvëluese”

admin

Trajtimet kundër stresit nisin nga ushqimi

admin