RTV AHIRETI
Shëndetësi

Kolesteroli i lartë në rini mund të lidhet me çështjet shëndetësore në pleqëri

kolesteroli-i-larte-ne-rini-mund-te-lidhet-me-ceshtjet-shendetesore-ne-pleqeri

Është vendosur prej kohësh që nivelet e larta të kolesterolit lipoprotein të densitetit të ulët (LDL-C) – njohur si kolesterol “i keq” mund të çojë në probleme serioze kardiovaskulare tek individët e moshuar.

Por një studim i ri sugjeron që të rinjtë me nivele të larta të LDL-C edhe nëse të shëndetshëm duhet të shikojnë kolesterolin e tyre.

Kjo për shkak se ajo që mund të duket si një çështje e shëndetit të vogël kur je i ri mund të çojë në probleme të mëdha më vonë në jetë.

Studimi vëzhgimor u botua në gusht në revistën mjekësore Circulation.

Studimi përcaktohet nëse njerëzit konsiderohen të jenë me rrezik për zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe sëmundjeve koronare të zemrës mund të shohin ndonjë përfitim nga ulja e niveleve të tyre të kolesterolit përpara se të çojnë në komplikime.

Përparimi shëndetësor i më shumë se 36,000 pjesëmarrësve, mesatarisht 42 vjeç, u shqyrtua gjatë një periudhe 27 vjeçare. Autori i studimit të plumbit i tha Healthline se gjetjet theksojnë rëndësinë e ndryshimeve të jetesës, ndërkohë që një kardiolog i intervistuar nga Healthline tha se ky është një moment i njëjtë për pacientët dhe mjekët.

Related posts

Efekti befasues i mjaltit të papërpunuar në organizëm

admin

Çfarë ndryshimesh mund të prisni nëse eliminoni kripën nga dieta juaj?

rezart morina

Sëmundja e mishrave të dhëmbëve rrit rrezikun e hipertensionit

admin