RTV AHIRETI
Shëndetësi

Mos e bëni këtë gabim/ Ekspertët paralajmërojnë çfarë rrezikojmë nëse i mbajmë mbyllur dritaret gjatë vapës

mos-e-beni-kete-gabim/-ekspertet-paralajmerojne-cfare-rrezikojme-nese-i-mbajme-mbyllur-dritaret-gjate-vapes

Kur nuk qëndroni në shtëpi gjatë ditës, është më mirë që t’i lini dritaret hapur. Edhe pse disa njerëz mendojnë se është më mirë të mbyllen dritaret për shkak të pluhurit, kjo është e gabuar. Hulumtimet kanë treguar se cilësia e ajrit, veçanërisht në hapësirat më të vogla, përkeqësohet shpejt.

Në një studim që shqyrtoi cilësinë e ajrit, nivelet e matura të dioksidit të karbonit tejkalonin ndjeshëm vlerat e rekomanduara. Në disa raste, nivelet ishin deri në 75% më të larta, dhe cilësia e dobët e ajrit ndikon negativisht në gjumin, por gjithashtu dëmton shëndetin e përgjithshëm, efikasitetin e punës dhe përqendrimin.

Nga të gjitha sa më sipër, është e rëndësishme që shtëpia ose apartamenti të jenë të ajrosura mirë edhe kur temperaturat rriten. Mbyllja e dritareve dhe ulja e grilave gjatë gjithë ditës duhet vetëm kur askush nuk është në shtëpi, edhe pse edhe atëherë do të ishte më mirë ta shmangni.

Nëse e kaloni pjesën më të madhe të ditës në shtëpinë tuaj, shumica e ekspertëve rekomandojnë që dritaret të hapen disa herë në ditë (të paktën 5 minuta) edhe kur jashtë është shumë nxehtë.

Related posts

Si ta përballoni vapën më mirë pa përdorur kondicionerin

admin

Ankthi i mëngjesit: çfarë është dhe si ta trajtojmë?

rezart morina

Nëse jeni mbi 40 vjeç dhe zgjoheni në mëngjes të djersitur, duhet të shqetësoheni për këto 3 sëmundje

admin