RTV AHIRETI
Uncategorized

Pagat dhe energjia ndikuan në rritjen solide të kostos së ndërtimit

pagat-dhe-energjia-ndikuan-ne-rritjen-solide-te-kostos-se-ndertimit

Pagat dhe energjia janë dy nga faktorët që shkaktuan rritjen solide të kostos së ndërtimit në Kosovë në tre mujorin e fundit të vitit 2023, krahasuar me tre mujorin e tretë po të njëjtit vit.

Pagat dhe energjia janë dy nga faktorët që shkaktuan rritjen solide të kostos së ndërtimit në Kosovë në tre mujorin e fundit të vitit 2023, krahasuar me tre mujorin e tretë po të njëjtit vit.

Ndërkaq, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit paraprak (TM4 2022), Indeksi i Kostos së Ndërtimit pati rënie për -0,3%.

“Rënie më të madhe kishte transporti (-8,1%), materialet (-1,4%), ndërsa, rritje pati te pagat (7,4%), kostot e tjera (2,8%), energjia (1,2%) dhe makineritë (0,3%)”, përfundon raporti.

The post Pagat dhe energjia ndikuan në rritjen solide të kostos së ndërtimit first appeared on Radio Televizioni Iliria.

Related posts

Smart speaker sales will eventually hit a wall – report

admin

Facebook’s News Feed experiment panics publishers

admin

Microsoft Office 365 now has 120 million business users

admin