RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Prindërit kundër kompensimit të orëve të humbura të shtunave

prinderit-kunder-kompensimit-te-oreve-te-humbura-te-shtunave

Prindërit kundër kompensimit të orëve të humbura të shtunave

Këshilli i Prindërve të Kosovës është deklaruar kundër kompensimit të orëve të humbura të mësimit si pasojë e grevës në arsim, ditëve të shtuna.

Këshilli përmes një deklarate të lëshuar të premten, ka thënë se mësimi të shtunave e dëmton procesin mësimor për ditët e tjera të javës.

Sipas tij, shumë fëmijë ditëve të shtuna janë të angazhuar në aktivitete apo gara të ndryshme sportive e kulturore.

“Ne besojmë se kompensimi i orëve të humbura duhet të ishte deleguar në nivel të shkollave, meqë shumica e shkollave në Kosovë nuk e kanë problemin e mbingarkesës me nxënës (pra punojnë me një ndërrim), dhe kompensimi mund të ishte bërë gjatë ditëve të javës. Këshillat drejtues të shkollave do të duhej ta informonte Ministrinë e Arsimit (me qëllim mbikëqyrjeje) për planin e kompensimit (sikurse ka ndodhur me Task Forcat gjatë pandemisë për dy vjet e gjysmë)”, thuhet në deklaratë.

Sipas këshillit, prindërit e as fëmijët nuk kanë asnjë përgjegjësi për orët e humbura, prandaj as nuk kanë përse të mbajnë barrë shtesë e të privohen nga jeta jashtëshkollore për t’i kompensuar ato.

“Është shumë e padrejtë dhe e papranueshme që fëmijëve tanë, pasi iu mohua e drejta kushtetuese për kujdes, edukim e arsimim, t’iu mohohet tani edhe e drejta për pushim, e mbi këtë edhe e drejta për aktivitete jashtëshkollore”, thuhet po ashtu në deklaratë.

Greva në sektorin publik të Kosovës është mbajtur nga 25 gushti e deri më 1 tetor kur u shpall e pezulluar nga Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK).

Greva do të mbetet e pezulluar deri në janar të vitit 2023.

Related posts

Ish-presidenti Donald Trump i bashkohet “TikTok”, aplikacionit që dikur u përpoq ta ndalonte! Ja mesazhi që dha ai

admin

Kërcënoi prindërit e tij, arrestohet i dyshuari në Fushë-Kosovë

admin

Çfarë synon Serbia me arrestimin e zv/drejtorit të Policisë së Kosovës? Flasin ekspertët

admin