RTV AHIRETI
Shëndetësi

Pse duhet të shkojmë të gjithë herë pas here tek psikologu?

pse-duhet-te-shkojme-te-gjithe-here-pas-here-tek-psikologu?

Psikoterapia është një mjet i shkëlqyer për të përballuar problemet tona nga një këndvështrim tjetër. Miqtë mund të na japin këshilla, por shumë herë ato nuk mjaftojnë ose nuk korrespondojnë saktësisht me atë që ne kemi nevojë.

Pse është mirë të shkosh herë pas here te psikologu?

Lehtësoni vuajtjet duke ofruar mendime të reja me të cilat mund të shikoni botën

Psikoterapia na mëson strategji për të reduktuar shqetësimin dhe ankthin tonë. Për më tepër, jo vetëm që lehtëson simptomat, por ndihmon për të kuptuar se si ato erdhën në jetën tonë dhe pse ato vazhdojnë. Për shembull, jo vetëm që do të na ndihmojë të reduktojmë ankthin që ndiejmë, por gjithashtu do të na ndihmojë të kuptojmë pse ai ka ardhur në një moment të caktuar të jetës sonë, në mënyrë që të mund të vëzhgojmë se çfarë po ndodh me ne nga një këndvështrim tjetër.

Mbron shëndetin emocional për të kuptuar më mirë emocionet tona

Procesi psikoterapeutik është një burim i mirë për të përmirësuar inteligjencën tonë emocionale. Ajo thellohet në frikën dhe emocionet tona të ndrydhura për t’i nxjerrë ato në dritë dhe për të filluar t’i shprehim ato. Në këtë mënyrë, ata nuk do të jenë më problem. Për shembull, nëse keni frikë të jeni vetëm, mund të jetë e dobishme ta ndani këtë frikë në mënyrë që ta menaxhoni në një mënyrë tjetër me ndihmën e një psikologu.

Ju fton të dilni nga zona juaj e rehatisë

Ajo që ne tashmë dimë nuk përfaqëson gjithmonë më të mirën për ne. Është për këtë arsye që psikoterapia e mirë mund t’ju ndihmojë të eksploroni zona të panjohura dhe të trajtoni pasigurinë më me qetësi. Për shembull, imagjinoni se po vuani sepse nuk keni miq, por nuk bëni asgjë për të korrigjuar situatën. Të mësoni të hapeni dhe të shpreheni me psikologun do të jetë shumë e dobishme për ju që më vonë të kryeni aktivitete të reja që do t’ju lejojnë të takoni njerëz të rinj.

Ndihmon për të distancuar veten nga problemet dhe për t’i parë ato nga një këndvështrim më i mirë

Kur jemi të zhytur në problemet tona, shpesh është e vështirë të gjejmë një zgjidhje. Në këtë kuptim, psikologu mund të na ndihmojë të zgjerojmë gamën tonë të opsioneve dhe gjithashtu të kuptojmë pse disa ide, megjithëse të vlefshme sipas arsyetimit logjik, ngjallin një refuzim tek ne. Për shembull, nëse keni një problem me një të afërm, vendosja e vetes në vendin e tyre gjatë seancës së psikoterapisë falë një loje me role do t’ju lejojë të kuptoni më mirë konfliktin.

Kjo na lejon të mësojmë më shumë për aspektet tona të ndryshme

Ne kurrë nuk e njohim plotësisht njëri-tjetrin, ka gjithmonë aspekte të vetes për të eksploruar dhe kuptuar. Ndonjëherë ne me vetëdije refuzojmë disa nga mënyrat tona të të qenurit dhe të vepruarit. Për shembull, gjatë seancës, ne mund të kuptojmë se cilat aspekte të vetvetes nuk i pranojmë dhe të fillojmë të pajtohemi me to.

Forconi shëndetin tuaj mendor për të parandaluar prishjet e mundshme emocionale

Psikoterapia është një burim i shkëlqyer për forcimin e vetëvlerësimit dhe rikuperimin e harmonisë me shpirtin tonë që shpesh e humbim në humnerën e stresit të përditshëm. Nga ana tjetër, tashmë kemi në dispozicion mjete të shumta për të përballuar problemin, psikoterapia do të na ndihmojë vetëm të ndërgjegjësohemi për to dhe të zgjedhim në çdo moment atë më të përshtatshmen.

Mos harroni se ne zgjedhim fatin tonë dhe, gjithmonë ne, mbajmë timonin me të cilin drejtojmë anijen. Ne mund të mësojmë ta mbajmë atë në det ose të lundrojmë duke shijuar procesin. Mos kini frikë të kërkoni ndihmë, kjo nuk do t’ju bëjë më të dobët…

Related posts

Shenjat dalluese të qarkullimit të dobët të gjakut

admin

Thonjtë zbulojnë shëndetin tuaj, ndryshimet që ndodhin dhe çfarë kuptimi kanë

admin

10 gjërat që ndodhin kur trupi juaj nuk ka ujë mjaftueshëm!

admin