RTV AHIRETI
LajmeRajon dhe Botë

Rezultatet e regjistrimit, Serbia rreth 500 mijë banorë më pak se në vitin 2011

rezultatet-e-regjistrimit,-serbia-rreth-500-mije-banore-me-pak-se-ne-vitin-2011

Sipas rezultateve paraprake të regjistrimit të popullsisë, amvisërive dhe banesave në vitin 2022, në Serbi jetojnë 6.690.887 banorë. Krahasuar me regjistrimin e vitit 2011, numri i përgjithshëm i popullsisë është më i vogël për 495.975 banorë, apo 6.9 për qind, raporton Anadolu Agency (AA).

“Rënie të numrit të banorëve është regjistruar në të gjitha rajonet (rreth 10 për qind), përveç në rajonin e Beogradit, ku numri i banorëve është rritur për rreth 1.6 për qind”, sipas të dhënave të shifrave paraprake të publikuara nga Zyra për Statistika të Serbisë.

Regjistrimi i vitit 2022 mblodhi të dhëna për 2.520.854 amvisëri dhe 3.628.175 apartamente.

“Nuk është vërejtur ndonjë ndryshim i dukshëm në numrin e përgjithshëm të amvisërive (rritje prej 1.33 për qind) ndërsa numri i përgjithshëm i banesave është rritur për 12.26 për qind në krahasim me regjistrimin e vitit 2011. Rritja më e madhe e numrit të banesave është shënuar në rajonin e Beogradit (18.55 për qind)”, tregojnë rezultatet e regjistrimit.

Regjistrimi është realizuar nga 1 deri më 31 tetor 2022. Në disa qytete më të mëdha, mbledhja e të dhënave në terren u zgjat deri më 7 nëntor. Gjithashtu, qytetarët që për çfarëdo arsye nuk janë regjistruar, lejohen të regjistrohen përmes telefonit deri më 17 nëntor 2022.

“Duke patur parasysh qëllimin e regjistrimit të popullsisë, për të siguruar pasqyrë gjithëpërfshirëse të të gjithë popullsisë, në përputhje me praktikën pozitive ndërkombëtare, baza e të dhënave e përftuar me regjistrim të drejtpërdrejtë është plotësuar me të dhëna nga evidenca administrative”, thonë nga Instituti.

Rezultatet e para të regjistrimit përmbajnë të dhëna bazë për numrin e përgjithshëm të personave të regjistruar, numrin e banorëve, amvisërive dhe banesave, sipas gjendjes më 30 shtator 2022. Rezultatet përfundimtare të regjistrimit do të publikohen rishtazi, nga prilli 2023 deri në qershor 2024.

Related posts

“Thirrëm njerëz që nuk duhej”, Putin pranon gabimet në mobilizim

admin

18 trupa të djegur gjenden në një pyll në Greqi, besohet të jenë emigrantë

rezart morina

Gjendet vetura e të dyshuarit për vrasjen e gruas shtatzënë

admin