RTV AHIRETI
LajmeRajon dhe Botë

Rrëfime të panumërta të torturave izraelite në Gaza

rrefime-te-panumerta-te-torturave-izraelite-ne-gaza

Një raport i papublikuar nga UNRWA detajon përdorimin e gjerë të torturës kundër palestinezëve të zënë rob nga ushtria izraelite në Gaza, duke përfshirë 21 anëtarë të stafit të agjencisë dhe 15 anëtarë të familjeve të stafit të UNRWA, një akuzë që Izraeli e ka mohuar.

Gjetjet në raport përputhen me dëshmitë që Al Jazeera ka mbledhur nga njerëzit e arrestuar në Gaza që nga fillimi i luftës në enklavën e rrethuar.

Ka pasur gjithashtu raste të mirë-dokumentuara në të cilat palestinezët e arrestuar në mënyrë arbitrare iu nënshtruan trajtimit poshtërues, rrethanë që u detajua edhe në raportin e UNRWA-s.

Related posts

Lirimi i tre policëve, Sveçla e quan lojë të Serbisë

admin

Erdoğan: Rritja e ndërgjegjësimit për “barbaritë” e Izraelit, një ndër detyrat kryesore të Turqisë

admin6

Rrëfime për krimet e nënkryetarit të Kuvendit të Serbisë, Bozhidar Deliq

admin