RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Shtyhet deri në tetor afati për mbulimin e simboleve dhe emërtimeve shtetërore serbe në vetura

shtyhet-deri-ne-tetor-afati-per-mbulimin-e-simboleve-dhe-emertimeve-shteterore-serbe-ne-vetura

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka mbajtur sot takimin e Këshillit të Sigurisë së Kosovës, për të diskutuar rreth gjendjes së sigurisë në vend dhe për t’i bashkërenduar aktivitetet ndër-institucionale në funksion të zbatimit të ligjshmërisë dhe të sundimit të ligjit në tërë Republikën e Kosovës.

Sipas njoftimit për media nga Zyra e Kryeministrit është bërë e ditur se është shtyrë afati për mbulimin e simboleve dhe emërtimeve shtetërore serbe deri në tetor.

“Nesër, më 1 gusht 2022, hyn në fuqi zbatimi i vendimit të Qeverisë i datës 29 qershor, për fillimin e konvertimit të targave në ato zyrtare të Republikës së Kosovës, dhe për kalimin kufitar me fletë-deklarime të përkohshme që zëvendësojnë dokumentet e identifikimit personal nga Serbia, sikurse që shtyhet afati për mbulimin e simboleve dhe emërtimeve shtetërore serbe, për automjetet që hyjnë në territorin tonë. Afat ky që shtyhet deri më 31 tetor 2022”, thuhet në njoftim.

Më tej theksohet se institucionet tona kanë zhvilluar tashmë të gjitha procedurat teknike dhe administrative për zbatimin e këtyre vendimeve, dhe në këtë drejtim i sigurojmë qytetarët tanë që mundësimi i zëvendësimit të targave ilegale, sikurse edhe kalimi i qytetarëve në pikë-kalimet kufitare do të procedohen në mënyrë të shpejtë, pa pengesa dhe në kohë të shpejt reale.

“Vendimi i Qeverisë së Kosovës është në funksion të sigurisë, vendosjes së rendit publik dhe ligjshmërisë e sundimit të ligjit. Prandaj institucionet e Republikës së Kosovës qëndrojnë të përkushtuara e të bashkuara që t’i përgjigjen çdo situate të sigurisë, çdoherë në bashkërendim dhe bashkëpunim të ngushtë edhe me partnerët tanë strategjik”, thuhet në njoftim. /

Related posts

Bosnje: Denis Beqiroviç priti kampionen e shahut Merjem Džafić

admin

NATO mobilizohet për të vrojtuar Rusinë

admin

Sot ekzekutohen pagesat për këto kategori

admin