RTV AHIRETI
Shëndetësi

Si ta zvogëloni stresin?

si-ta-zvogeloni-stresin?
Sipas hulumtimeve,
STRESI shkaktohet nga përpjekjet tona për të KONTROLLUAR atë që është e PAKONTROLLUESHME.
Asgjë nuk mund të na siguroj se e ardhmja do të jetë sipas asaj që kemi planifikuar, pritur, apo dëshiruar.
Sa më shpejtë ta kuptojmë këtë realitet, aq më parë do ta largojmë STRESIN.
Kjo, aspak nuk duhet të na ndaloj nga planifikimet dhe dëshirat për të ardhmen, por vetëm duhet të pajtohemi me gjërat të cilat nuk janë në dorën tonë, pra janë të pakontrollueshme nga ana jonë.
Planifikoni, rritni dëshirat tuaja për avancim, dhe ecni para, pavarësisht ‘dhimbjeve dhe dështimeve’.
Ato janë vetëm të përkohshme!

Nga: Vehbi Zeqiri

Related posts

Këto janë ushqimet që duhet të konsumoni nëse vuani nga urthi

admin6

7 perime që duhet konsumuar nëse keni probleme me fryerjen e stomakut

admin

Gjumi jokualitativ ndikon në shëndetin mendor

admin