RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Sindikata e Policisë kërkoi dërgimin në Kushtetuese të Ligjit të Pagave, Avokati i Popullit u pranon kërkesën

sindikata-e-policise-kerkoi-dergimin-ne-kushtetuese-te-ligjit-te-pagave,-avokati-i-popullit-u-pranon-kerkesen

Sindikata e Policisë së Kosovës ka njoftuar se ka kërkuar nga Avokati i Popullit që ta dërgoj në Kushtetuese, Ligjin e Pagave për sektorin publik.

“Sindikata e Policisë së Kosovës me datë 03.02.2023 ka dërguar Kërkesës për inicim të vlerësimit të kushtetutshmërisë së Ligjit nr. 08/L – 196 për pagat në Sektorin Publik tek Avokati i Popullit lidhur me shqetësimet për Ligjin e Pagave, përkatësisht: Neni 26 Shtesat për kushte specifike të punës (shtesat e rrezikshmërisë), Nenin 35 dhe 36 Kompensimet, kompensimi për kujdestari, punën gjatë natës dhe jashtë orarit të punës, Neni 44 Shtojcat e Ligjit, Shtojca Nr.5.1 – Policia e Kosovës dhe Shtojca nr, 10.6 e Projektligjit – nëpunësit e shërbimit civil, nëpunësi i administratës së shërbimit publik dhe nëpunësi teknik dhe mbështetës”, thuhet në njoftim.

Sindikata ka njoftuar se më 13 Shkurt 2023, kanë marrë njoftim nga Avokati i Popullit i cili e ka vendosur si të pranueshme ankesën, për hetimin e shkeljeve eventuale të pohuara.

Related posts

Zyrtarja e OKB-së thotë se ka dëshmi të krimeve kundër fëmijëve në Ukrainë

admin

Nisen 3 anije të tjera nga Ukraina që transportojnë misër – VIDEO

admin

Josep Borrell: Nuk do të ketë paqe dhe siguri për Izraelin pa një shtet palestinez

admin6