RTV AHIRETI
Shëndetësi

Spinaqi ndihmon kundër stresit

spinaqi-ndihmon-kunder-stresit

Radikalët e lirë janë nënprodukte të metabolizmit.

Ata mund të shkaktojnë stres oksidativ, gjë që shkakton plakjen e shpejtë. Kjo gjithashtu rrit rrezikun e kancerit dhe diabetit.

Për të mos ndodhur kjo preferohet të konsumoni spinaq.

Pasi ai përmban antioksidantë, të cilët luftojnë stresin oksidativ dhe ndihmojnë në zvogëlimin e dëmeve që shkakton.

Një studim i cili u bë ndaj 8 njerëzve të shëndetshëm zbuloi se spinaqi ndihmoi në parandalimin e dëmtimit oksidativ.

Megjithëse studimi i përmendur më sipër ishte mjaft i vogël, gjetjet janë mbështetur nga studime të tjera të kafshëve dhe njeriut.

Related posts

​Studimi ndërlidhin rreziqet klimatike me 58% të sëmundjeve infektive

admin

3 mënyra si të mbroni shikimin me kalimin e moshës

admin

Ankthi: cilat zona të trurit aktivizohen dhe si të rivendosni ekuilibrin e tyre

admin