RTV AHIRETI
Shëndetësi

Sugjerohen kufje si trajtim i ri për tingëllimën në veshë

sugjerohen-kufje-si-trajtim-i-ri-per-tingellimen-ne-veshe

Kufjet që shkëmbejnë tingujt nga njëri vesh në tjetrin mund të jenë një trajtim i ri radikal për tringëllimë në veshët – zhurma e zhurmës në veshë që prek rreth pesë milionë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar.

Kur një zhurmë vjen nga ana e djathtë e përdoruesit, ajo merret nga një mikrofon në kufje dhe ridrejtohet në veshin e majtë.

E kundërta ndodh me tingujt që dalin nga e majta.

Shkencëtarët mendojnë se ngatërrimi i drejtimit të tingullit, me sytë që i tregojnë trurit se vjen nga një vend, por veshët i thonë të kundërtën, ndihmon në ‘rindërtimin’ e nervit të dëgjimit (i cili lidh veshin me trurin). Dhe kjo ‘ul’ tringëllimë në veshët.

Rezultatet e një prove të vogël sugjerojnë se përdorimi i kufjeve për dy orë në ditë për tre javë redukton ndjeshëm tringëllimë në veshët sipas Daily Mail. Shumë njerëz vuajnë tringëllimë në veshët e përkohshme, por për rreth një në 100, zilja është afatgjatë dhe shpesh kombinohet me humbje dëgjimi.

Related posts

Pesë hapa të rëndësishme që ju ndihmojnë ta mbani larg kancerin e kanalit biliar

admin

A mos jemi duke shpenzuar para kot me vitamina?

admin

Shtatë shenja të depresionit që sipas mjekëve shumëkush i injoron

admin6