RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Të gjitha vendimet që mori qeveria në mbledhjen e sotme

te-gjitha-vendimet-qe-mori-qeveria-ne-mbledhjen-e-sotme

Qeveria e Republikës së Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen e radhës në të cilën ka:

– Emëruar anëtarët e Bordit të drejtorëve të Ndërmarrjes Publike Qendrore Hekurudhat e Kosovës, Train-Kos, Sh.A, në këtë përbërje:

· Z.Jetmir Nuka, kryesues,

· Znj.Vjollca Salihu, anëtare,

· Znj.Luljeta Lutfiu, anëtare,

· Z.Ruzhdi Zeqiri, anëtar,

· Znj.Kimete Fazliu, anëtare dhe

· Z.Afrim Bulluti, anëtar.

– Emëruar znj. Aurora Dinaj, anëtare në Bordin e drejtorëve të Kompanisë Rajonale të Ujësjellësit KRU Mitrovica, Sh.A. Ky vendim është pjesë përbërëse e vendimit të Qeverisë Nr.09/81 të datës 1 qershor 2022.

– Miratuar vendimin për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës së Komunës së Prizrenit për shpronësim për interes publik të pronës së paluajtshme Objekti i ish Ndërmarrjes Shoqërore “Liria” Prizren, e cila është e nevojshme për realizimin e Projektit “Krijimi i hapësirave për lëvizshmërinë e trafikut dhe këmbësorëve”.

– Miratuar vendimin për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës për shpronësim për interes publik të pronës së paluajtshme e cila preket nga realizimi i Projektit: Konservimi dhe Restaurimi i Shtëpisë në Kompleksin Memorial “Masakra e Reçakut”.

– Ndarë 287,000 € për strehimoret dhe organizatat jo-qeveritare të licencuara të ofrojnë shërbime sociale dhe familjare.

– Miratuar kërkesën për bartjen e mjeteve të pa shpenzuara nga viti 2023 në vitin 2024 të fondeve nga nën programi “Kontigjenca për Energji”, në shumë prej 22,738,482.51 € dhe që pastaj mund të ndahen në kuadër të masave të para që janë pjesë e programit të dakorduar ndërmjet Qeverisë dhe Bashkimit Evropian.

– Ndarë 16,000,000€ për zbatimin e masës 1 dhe 4 të Planit të Veprimit për zbutjen e ndikimit të menjëhershëm socio-ekonomik të krizës energjetike sipas Vendimit të Qeverisë Nr. 29/112 të datës 13.12.2023, i ndryshuar dhe plotësuar me Vendimin e Qeverisë Nr. 03/128 të datës 16.02.2023.

– Miratuar vendimin për të kërkuar nga Presidentja e Republikës së Kosovës dhënien e Autorizimit Ministrit të Mbrojtjes për nënshkrimin e Marrëveshjes Kornizë ushtarake ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Republikës së Turqisë.

Related posts

Lajçak thotë se me Vuçiqin bën një bilanc mbi situatën aktuale në dialog

rezart morina

Kancelari gjerman mohon ndonjë përfshirje në skandalin e mashtrimit tatimor

admin

Gjetja e trupit të pajetë dhe sekuestrimi i armatimit, Prokuroria Speciale lëshon deklaratën e fundit

admin