RTV AHIRETI
Shëndetësi

A e dini si shfaqen sëmundjet më të këqija? Shkaktarë nuk janë as ushqimi, as stresi, por diçka krejtësisht tjetër!

a-e-dini-si-shfaqen-semundjet-me-te-keqija?-shkaktare-nuk-jane-as-ushqimi,-as-stresi,-por-dicka-krejtesisht-tjeter!

Çdo sëmundje është e lidhur me emocionin e caktuar të cilin e kultivojmë brenda vetes, nuk është me rëndësi a është hidhërimi, brengosja apo ndonjë emocion tjetër negativ

Nëse vëreni te vetja ndonjë nga këto që i përmendëm, përpiquni që t’i largoni këto ndjenja, sepse mund të shkaktojnë sëmundje serioze.

Kanceri është i lidhur me dëshirën për të vdekur, e cila natyrisht nuk është e vetëdijshme – ndonjëherë ndodh që në ndonjë situatë të caktuar reagojmë ashtu që dëshirojmë të vdesin, që të mos jemi në këtë botë, sepse nuk jemi në gjendje të përballemi me ndonjë goditje jetësore dhe të pranojmë leksionin. Mendimin e tillë mendja automatikisht e ruan.

Me dëshirën e pavetëdijshme për të vdekur gjithashtu mund të shkaktohet sëmundja. Mendimin e tillë truri automatikisht e ushqen. Truri është shumë i ngjitshëm dhe që për të kuptimi shumë lehtë ngjitet, mirëpo vështirë ndahet.

Pra, ekziston shprehia që vazhdimisht e sjellim atë mendim, sepse nuk mundemi të shkëputemi, edhe pse na pengon.

Sëmundja gjithmonë e sulmon atë pjesë të trupit e cila është hallka më e dobët, përkatësisht aty ku janë akumuluar emocionet negative dhe dëshira jonë që t’i bllokojmë, t’i fshehim dhe t’i harrojmë.

Shikimi nuk dobësohet për shkak të plakjes, por për shkak se disa gjëra të qarta nuk dëshirojmë t’i shohim dhe pavetëdijshëm dobësojmë dhe bllokojmë shikimin tonë, ikim nga realiteti dhe fusin kokën në rërë.

Kur e shtrembërojmë të vërtetën në situatën e cila nuk na shkon për dore, kemi një lloj vizioni vetjak dhe shikimi i brendshëm do të jetë i mjegulluar, ndërkaq rezultati do të jetë humbje e shikimit të jashtëm.

Zemra sëmuret nga emocionet e bllokuara, të cilat nuk i keni treguar nga frika, mëlçia grumbullon hidhërimin, ndërkaq lukthi përmbajtjet e papërpunuara, diçka që nuk kemi arritur ta “përtypim”, me çka nuk jemi pajtuar, prandaj si rezultat kemi gastritin apo të thatin në lukth.

Kur veten e “qerasim” me të thatin në lukth, arrijmë në situatën që patjetër duhet të përzgjedhin ushqimin, gjë që në të vërtetë paraqet nevojën e kontrollit dhe përzgjedhjen në nivel emocional.

Gjëndra tiroide mbushet me fjalë të pathëna të cilat përpihen në dëmin vetjak. Çrregullimi në përgjithësi i gjëndrave, përkatësisht i ‘chakrave’ të përqafuara paraqesin problem në komunikimin dhe në shprehjen verbale.

Këshillë: Për çdo shqetësim shëndetësor që keni, sigurohuni që të konsultoheni me mjekun tuaj.

Related posts

Nga këto shenja do kuptoni që trupi juaj ka nevojë për shumë jod

rezart morina

Çfarë duhet të hani nëse keni flokë të hollë?

admin

Salmoni, të mirat dhe të këqijat që i sjell trupit tonë

admin