RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A mund të fali namaz nate edhe pas kohës së imsakut?

a-mund-te-fali-namaz-nate-edhe-pas-kohes-se-imsakut?

Pyetja:

A mund të fali namaz nate edhe pas kohës së imsakut?

***

Përgjigjja:

Koha e namazit të natës është derisa të hyjë koha e namazit të sabahut. Ne e dimë se tek ne imsaku është pak më herët se sa të hyjë koha e namazit të sabahut, të paktën 20 minuta apo gjysëm ore.

Prandaj bën të falësh namazin e natës edhe pas imsakut por jo më shumë se 20 minuta ngase me të pastaj duhet me përfundu namazin e vitrit dhe më pas me prit sabahun dhe me fal kur të hyjë koha e tij.

Hoxhë Enis Rama

Related posts

Pse gjatë verës shtohen cytjet dhe prekjet nga shejtanët?

admin

Si të veprojë me rrobat që më kanë mbetur të blera me paratë e vjedhura?

admin

A mjafton ta lëvizi vetëm gjuhën derisa bëj dhikër?

admin