RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A lejohet shitja e arit me këste?

a-lejohet-shitja-e-arit-me-keste?

Pyetja:

A lejohet shitja e arit me këste?

***

Përgjigjja:

Nuk lejohet shitja e arit me këste. Vendimi i studiuesit erdhi në një kohë kur skemat dhe ofertat për shitjen e arit dhe argjendit me këste po qarkullojnë nëpër mediat sociale. Blerja e arit dhe argjendit dhe pagesa e parave me këste, që përfshin blerjen e menjëhershme dhe kryerjen e pagesës më vonë gjatë një periudhe disa mujore, nuk është e lejueshme. “Arsyeja e ndalimit është sepse konsiderohet të jetë riba annasi’ah (kamat për shitje me kredi). Është një lloj kamate që është e ndaluar me sheriatin islam”, tha ai duke theksuar se ari duhet të merret me pagesë të gatshme të vlerës. Ky lloj ‘këstesh’ është i ndaluar me Sheriat. “Nuk lejohet shtyrja e pagesës së ndonjë pjese të çmimit dhe as vonesa në marrjen e ari.” Shumë juristë muslimanë u prononcuan më herët se ari nuk mund të shitet as me këste, as me kredi, por ari dhe çmimi duhet të dorëzohen aty për aty.

Shejh Abdullah Al-Manea

https://saudigazette.com.sa/article/625621

The post A lejohet shitja e arit me këste? appeared first on Pyetje dhe përgjigje nga feja islame.

Related posts

A janë 10 netët e Dhul Hixhes të rëndësishme sikurse ditët e saj?

admin

Sa i madh është mëkati i atyre që nuk e falin namazin?

admin

LUTJA KUR VIZITOJMË TË SËMURIN

rezart morina