RTV AHIRETI
Shëndetësi

Dy shenja që tregojnë se keni mungesë hekuri në gjak

dy-shenja-qe-tregojne-se-keni-mungese-hekuri-ne-gjak

Rreth 9% e grave vuajnë nga mungesa e hekurit dhe për më tepër nuk janë as në dijeni.

Hekuri është një mineral që merr pjesë në shumë funksione metabolike ndaj niveli i ulët i tij mund të shoqërohet me jo pak probleme shëndetësore.

Lodhje kronike

Trupi e përdor hekurin për të krijuar homoglobinën, substancën e gjendur tek qelizat e kuqe të oksigjenit që transmetojnë oksigjenin. Është mungesa e hekurit ajo që na bën të ndihemi të lodhur, pasi qelizat nuk furnizohen me gjak.

Kjo gjendje është gjithashtu shkaku i mospërqendrimit dhe mungesës së dëshirës për të bërë gjëra.

Lëkurë e zbehtë

Kjo është gjithashtu një shenjë e një numri të ulët të qelizave të kuqe të gjakut.

Related posts

​Të ndenjurit ulur për një kohë të gjatë bën keq për shëndetin

admin

Si ndikon mënyra si merrni frymë te kujtesa

admin

Kafeja mund t’i shërojë këto dy sëmundje

admin