RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

FSK hap konkurs për pranimin e 612 ushtarëve të rinj

fsk-hap-konkurs-per-pranimin-e-612-ushtareve-te-rinj

Ministria e Mbrojtjes ka hapur konkurs për pranimin e 612 ushtarëve aktiv dhe 388 të tjerëve rezervë.

Konkursi do të jetë i hapur nga data 15 dhjetor e deri më 15 janar 2023.

Po ashtu janë bërë të ditura edhe kriteret për aplikim.

Më poshtë i gjeni kriteret e aplikimit:

 • Të jetë shtetas i Republikës së Kosovës,
 • Të kenë zotësi të plotë për të vepruar;
 • Të ketë të përfunduar shkollën e mesme,
 • Të ketë aftësi të nevojshme shëndetësore dhe fizike për vendin e shërbimit;
 • Të mos jenë të dënuar për vepra penale me vendim të formës së prerë;
 • Të kenë figurë të pastër dhe të mos kenë probleme dëbimi nga shtetet tjera;
 • Të jetë i moshës 18 – 25 vjeçare në datën e aplikimit;
 • Të ketë gjatësi trupore jo më pak se 165 cm për meshkuj dhe 160 cm për femra.
 • Të mos kenë tatuazhe në fytyrë, qafë dhe parakrah nga pjesa e bicepsit e deri te gishtat e dorës duke përfshirë edhe pirsingun; (Kandidatët të cilët bartin tatuazhe në fytyrë, qafë dhe parakrah nga pjesa e bicepsit e deri të gishtat e dorës duke përfshirë edhe pirsingun, në rast përzgjedhje janë të obliguar të bëjnë heqjen e tyre paraprakisht në afatin kohor; deri në fillimin e shkollimit për kadet, në të kundërtën do të diskualifikohen);

Këto janë dokumentet e nevojshme për aplikim:

 • Diploma e shkollës së mesme/ e nostrifikuar, (diplomat e fituara jashtë Republikës së Kosovës, duhet të i nënshtrohen procesit të njohjes nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë;
 • Ekstrakti i Lindjes (jo më i vjetër se gjashtë muaj);
 • Certifikata nga Gjykata që nuk është i dënuar dhe që nuk është nën hetime;
 • Vërtetimi nga Policia e Kosovës për të kaluarën e tyre penale (dokumenti të jetë i nxjerrur brenda afatit të konkursit);
 • Kopje të letërnjoftimit apo pasaportës;
 • Foto portret 4×4 për aplikim (elektronike);
 • Dëshmi për kualifikime tjera (nëse posedon);
 • Dokumenti i zotësisë së veprimit.

Linkun për aplikim mund ta gjeni KËTU

Related posts

Nënshkruhet kontrata për magjistralen Prishtinë-Mitrovicë, pritet të kryhet brenda një viti

admin6

Ne’tanyahu: Po përgatitemi të ndryshojmë situatën në kufi me Li’banin

RTI

Rajoni jugor në Francë shpall ‘alarm të kuq’ për shkak të rrezikut nga zjarret

rezart morina