RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Kuvendi për nëntë muaj për paga e mëditje shpenzoi mbi 4.6 milionë euro

kuvendi-per-nente-muaj-per-paga-e-meditje-shpenzoi-mbi-4.6-milione-euro

Sekretari i Kuvendit të Kosovës, Ismet Krasniqi, ka thënë se shpenzimet e Kuvendit për nëntëmujorin e këtij vitin kapin shifrën e mbi 5 milionë euro ose 55 për qind të buxhetit të përgjithshëm.

Në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, Krasniqi tha se për paga dhe shtesa janë shpenzuar 67 për qind e buxhetit ose më shumë se 4.6 milionë euro.

“Shpenzimet për nëntëmujorin e vitit 2022 për katër programet e lartcekura janë: 5.409.389,92 €, ose 55.92% e buxhetit vjetor dhe atë si vijon: Paga dhe shtesa shuma prej 4,677,839€ ose 67.73% e buxhetit vjetor; Mallra dhe shërbime 589,662.25€ ose 32.45 e buxhetit vjetor; Shpenzime komunale 130,898.19€ ose 65.45% e buxhetit vjetor; Subvencionet dhe transferet 9,780.44 ose 13.97% e buxhetit vjetor, dhe Shpenzimet kapitale 1,210€ ose 0.18% e buxhetit vjetor.

“Aktualisht jemi ne pritje të raportit të Komisionit të pranimit për projektin Krijimi i Qendrës së të Dhënave me një pagesë rreth 150,000€, ndërsa projekti i pajisjeve të sallës plenare do të deklarohet si kursim dhe se do te jete e nevojshme që të buxhetohet edhe në vitin e ardhshëm”.

Related posts

Ish deputetja e LVV-së, Shqipe Pantina aderon në LDK

admin

Në Beograd nis samiti i Ballkanit të Hapur

admin

Zelenskyy: Rezultati i kësaj lufte të vështirë do të jetë çlirimi i të gjithë Donbasit tonë

admin