RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

LUTJA KUR VIZITOJMË TË SËMURIN

lutja-kur-vizitojme-te-semurin

لَا بأْسَ، طَهُورٌ إِنْ شَاءَ اللَّهُ.

Lã be’se ṭahũrun in-shã-All-llãh.

(Mos u mërzit, )se kjo sëmundje nuk është mundim për të keqen tënde, por) pastrim gjynahesh, në dashtë Allahu!).[1]

أَسْأَلُ اللَّهَ الْعَظيمَ رَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ أَنْ يَشْفِيَكَ.

Es’elull-llãhel ‘aḍhĩm rabbel ‘arshil ‘aḍhĩm en jeshfijeke. (shtatë herë)

(Lus Allahun e Madhërishëm, Zotin e arshit madhështor, që të të shërojë).[2]

Seid el Kahtani – MBUROJA E MUSLIMANIT – (Dhikri i Kuranit dhe Sunetit)


[1]Buhariu.

[2]Pejgamberi ﷺ thotë: «Nuk ka musliman që viziton një të sëmurë të cilit nuk i ka ardhur exheli (afati i vdekjes) dhe i lexon atij shtatë herë lutjen: «…», veçse ka për t’u shëruar». Tirmidhiu dhe Ebu Davudi (Sahih Tirmidhi).

Related posts

A lejohet të punohet në bankë në sektorin e IT-së?

admin

A i lejohet punonjës të vesh këmishë me logon e kompanisë mbi mbulesë?

admin

A duhet t’i zgjojmë nga gjumi familjarët për namaz edhe kur nuk na thonë?

admin