RTV AHIRETI
Uncategorized

Mbrojtja e “Besa Trans” do të bëjë ankesë: Dënimet janë të larta

mbrojtja-e-“besa-trans”-do-te-beje-ankese:-denimet-jane-te-larta

Mbrojtja do të ushtrojë të drejtën e ankesës ndaj aktgjykimit në rastin “Besa Trans”, në të cilin pronari Bekim Haxhiu u dënua me një vit e tetë muaj burg.

Në një deklaratë për media pas aktgjykimit të sotëm për rastin, në të cilin përveç pronarit, “Besa Trans” si subjekt juridik është dënuar me gjobë prej 800.000 mijë denarë dhe katër vite ndalim për transport ndërkombëtar, avokati i mbrojtjes Asmir Alispahiq tha se konsideron se dënimi është shumë i lartë.

“Nëse bëjmë një krahasim në seksionin e vendimeve të tjera të shqiptuara gjyqësore dhe vendimeve gjyqësore të këtij lloji, megjithëse parashikohet dënimi me burg nga një deri në pesë vjet, mendoj se në këtë situatë të veçantë është shumë i lartë”, tha ai.

Ai shtoi se teoria e mbrojtjes do të paraqitet edhe para gjykatave më të larta.

“Sipas mbrojtjes në rastin konkret penal, kjo vepër jo vetëm që nuk mund të mbijetojë, por as i pandehuri Bekim Haxhiu e as personi juridik nuk është dashur të akuzohen. Por, natyrisht, procedura u krye. Dënimi është përfundimtar. Palët kanë të drejtë ankese dhe ne do të presim vendimet prej tyre”, tha ai.

Sipas avokatit Asmir Alispahiq, për të përmbushur thelbin e veprës penale të “falsifikimit të dokumentit”, këtij materiali dëshmues, nevojitet edhe një gjetje e ekspertëve.

“Në fjalën time përmbyllëse e kam analizuar si teorikisht ashtu edhe nga praktika gjyqësore krahasuese, ku elementi bazë për këtë krim është ekzistenca e një dokumenti të falsifikuar dhe të përdorur si real. Në këtë situatë specifike, as nuk bëhet, as përdoret dhe as nuk ekziston. Pra, jam i bindur, si avokat dhe si avokat i Haxhiut, se ky aktgjykim nuk mund të mbijetojë ashtu siç është shqiptuar në këtë situatë të veçantë”, theksoi ai.

Ndërsa prokurori Vladimir Miloshevski tha se do të presin që të merret vendimi me shkrim i Gjykatës për të parë se çfarë do të bëjnë më pas.

“Nuk dua ta komentoj më vendimin e Gjykatës, e vetmja gjë është se gjykata e ka pranuar aktakuzën në tërësi ashtu siç ka qenë dhe ka shpallur fajtor të akuzuarin dhe personin juridik të akuzuar”, tha ai.

Gjyqtari Ivica Stefanovski, i cili sot e shpalli aktgjykimin në Gjykatën Penale Shkup, deklaroi se të akuzuarit Bekim Haxhiu dhe personi juridik “Besa Trans” janë fajtorë për shkak se i pandehuri, si menaxher i personit juridik “Besa Trans” në më shumë në disa raste ka përdorur dokument të rrejshëm publik ekstrakt nga licenca për transport publik në komunikacionin rrugor ndërkombëtar, të cilin Ministria e Transportit dhe Lidhjeve nuk e ka lëshuar fare për atë autobus.

Ndryshe, aksidenti i autobusit ndodhi në nëntor 2021, në të cilin 45 persona humbën jetën, ndërsa 7 të tjerë u lënduan./Telegrafi/

The post Mbrojtja e “Besa Trans” do të bëjë ankesë: Dënimet janë të larta first appeared on Radio Televizioni Iliria.

Related posts

Hajredin Kuçi: Nuk ka pasur bastisje në shtëpinë time

RTI

From Andes to Amazon: trekking through the Bolivian jungle

admin

ASK gati për regjistrimin e popullsisë, përfshihet edhe diaspora – Të dhënat finale publikohen pas nëntë muajve

RTI