RTV AHIRETI
Lajme

Myftiu Tërnava, priti në takim akademikët Fetih Mehdiun dhe Muhamed Mufakun

myftiu-ternava,-priti-ne-takim-akademiket-fetih-mehdiun-dhe-muhamed-mufakun

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti sot në selinë e Kryesisë dy akademikë e shquar, Fetih Mehdiun dhe Muhamed Mufakun, ku diskutuan për rolin e intelektualëve në shoqërinë moderne si dhe në veçanti për projektin e ndriçimit të personaliteteve fetare shqiptare.

Akademikë Fetih Mediu dhe Muhamed Mufaku, falënderuan Myftiun Tërnava për mbështetjen e ofruar dhe bashkëpunimin e ngushtë në lidhje me ndriçimin e personaliteteve fetare, një fushë në të cilën sipas tyre është e domosdoshme të punohen dhe të ndriçohen personalitet e tilla.

Në anën tjetër, Myftiu Tërnava, çmoi lartë rolin e dy akademikëve në angazhimin e tyre për ndriçimin e personaliteteve fetare, por mbi të gjitha për rolin e tyre të intelektualëve që kanë.

Takimi u vlerësua si një mundësi e rëndësishme për të ndarë pikëpamjet, përvojat dhe idetë në lidhje me rolin dhe kontributin e intelektualëve në shoqëri. U theksua se bashkëpunimi i tilla ndërmjet Myftiut të Kosovës dhe akademikëve të shquar është i domosdoshëm për të avancuar shoqërinë dhe për të promovuar vlerat e përbashkëta.

Related posts

Gruaja shtatzënë shpëtohët pas 115 orëve – VIDEO

admin

Strasburg, shpërbëhet kampi i imigrantëve ku qëndronin shtetas nga Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut

admin

Bosnja dhe Hercegovina dërgon ekipet në Turqi

admin