RTV AHIRETI
Kuriozitete

NJË MËSIM PËR TË GJITHA ATO QË ENDE NUK KANË MUNDUR TË BËHEN NËNË

nje-mesim-per-te-gjitha-ato-qe-ende-nuk-kane-mundur-te-behen-nene

Një elefant dhe një qen femër ngelën shtatzënë në të njëjtën kohë.

Tre muaj më vonë, qeni femër lindi gjashtë këlyshë. Gjashtë muaj më vonë qeni femër ngeli përsëri shtatzënë dhe nëntë muaj më vonë ajo lindi edhe dhjetë këlyshë të tjerë. Procesi vazhdoi.

 

Në muajin e tetëmbëdhjetë, qeni femër iu afrua elefantit femër duke pyetur: “A je e sigurtë që je shtatzënë? Ne ngelëm shtatzënë në të njëjtën ditë, unë tashmë kam lindur gati njëzet këlyshë tre herë dhe ata tani janë rritur dhe po bëhen qenë të mëdhenj kurse ti akoma shtatzënë, apo ndoshta nuk je fare. Çfarë po ndodh?”.

 

Elefantja iu përgjigj: “Unë dua që ti të kuptosh diçka. Ajo që unë po mbaj nuk është një qenush, por një elefant. Unë lind vetëm një në dy vjet. Kur fëmija im të bjerë në tokë, toka do ta ndiejë atë, toka do të dridhet. Kur bebeja ime do të kalojë rrugës, njerëzit do të ndalen dhe do ta shikojnë me admirim. Pra ajo që mbaj unë tërheq vëmendjen. Pra, ajo që unë mbaj është shumë e madhe dhe e shkëlqyeshme “.

 

Mos e humbni besimin kur shihni të tjerët të arrijnë suksesin e tyre më shpejtë. Gjithashtu mbani në mend që rruga e shkurtë nuk është një tregues për suksesin e vërtetë.

Mos u bëni ziliçarë në sukseset e të tjerëve. Nëse nuk e keni arritur suksesin tuaj, mos u dëshpëroni.

Thuani vetes “Koha ime do të vijë, e kur të vijë njerëzit do të ngazëllehen”./natalmedia/

 

, ̈ ̈

̈ ̈

.

Related posts

Ndonjëherë thjesht duhet të thuash dëshirat e tua me zë të lartë

admin

Mane refuzon gjërat luksoze: Po të doja, mund të blija 10 makina Ferrari, 20 ora Rolex, ose dy avionë privatë, por për çfarë?

admin

Tre ditë në oqean pas përmbytjes së varkës! Nëna mban gjallë dy fëmijët duke u dhënë gji

admin