RTV AHIRETI
Shëndetësi

Njerëzit me ADHD, rrezik i lartë për çrregullime mendore

njerezit-me-adhd,-rrezik-i-larte-per-crregullime-mendore

Çrregullimi i mungesës së vëmendjes dhe hiperaktivitetit, i njohur gjithashtu si ADHD, mund të jetë një faktor rreziku për disa çrregullime të tjera mendore.

Ndër çështjet e shëndetit mendor që lidhen me ADHD janë çrregullimi i madh depresiv, çrregullimi i stresit post-traumatik, anoreksia nervore dhe përpjekjet për vetëvrasje.

Shoqata Amerikane e Psikiatrisë thotë se ADHD është një nga çrregullimet mendore më të zakonshme të përjetuara nga fëmijët, raporton Healthline.

Ata i përshkruajnë simptomat e tij si: të qenit i paaftë për të qëndruar i fokusuar, përfshirja në lëvizje të tepërt në mjedise të papërshtatshme dhe të vepruarit në mënyrë impulsive.

Studimet e mëparshme vëzhguese kanë gjetur një lidhje midis ADHD dhe çrregullimeve të ndryshme mendore megjithatë, është e paqartë nëse ADHD i shkakton ato.

Analiza e tyre nuk gjeti asnjë provë që ADHD mund të jetë duke shkaktuar çrregullim bipolar, ankth ose skizofreni.

Related posts

Përfitimet nga lëngu i selinos

admin

​Deri në vitin 2040 sëmundja e Parkinsonit mund të prekë mbi 12 milionë njerëz

admin

15 ushqimet më të mira për të rritur imunitetin

admin