RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Policia e Kosovës harton plan veprimi për sigurinë në trafik

policia-e-kosoves-harton-plan-veprimi-per-sigurine-ne-trafik

Policia e Kosovës e ka hartuar planin e radhës operacional, i cili ka ëpr qëllim shtimin e sigurisë në trafik, raporton teve1.info

Sipas një komunikate për medie të Policisë, plani Urdhri Operativ “Targeti”, u diskutua nga drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Gazmend Hoxha së bashku me drejtorët rajonal të Policisë si dhe me divizionin e trafikut.

Sipas një komunikate të Policisë së Kosovës, në këtë takim u diskutua për tema të ndryshme që prekin fushën e sigurisë, ndër të tjera për ruajtjen e rendit dhe sigurisë publike, parandalimin e veprimtarive kriminale dhe uljen e trendit të krimit, sigurinë në trafik, parandalimin e aksidenteve dhe rritjen e prezencës policore.

“Gjatë këtij takimi u vlerësua se Plani Operativ ‘Goditja’ ka treguar dhe dhënë rezultate pozitive në fusha të ndryshme, ku u vlerësua që të vazhdohet edhe me plane konkrete në të ardhmen me qëllim të arritjes së objektivave strategjike dhe operative të PK-së.

Me qëllim të arritjes se rezultateve pozitive në vazhdimësi në ruajtjen e rendit dhe sigurisë publike, parandalimin e veprimtarive kriminale dhe uljen e trendit të krimit, sigurinë në trafik, parandalimin e aksidenteve dhe rritjen e prezencës policore është hartuar Urdhri Operativ ‘Targeti’, i cili pritet të hyj në implementim e përmes së cilit parashihen veprime konkrete policore në të gjitha nivelet dhe rajonet policore”, thuhet në komunikatë.

Sipas njoftimit, drejtori i Policisë ofroi mbështetjen e tij për pjesëtaret e PK-së, respektivisht drejtorët kompetentë në adresimin e çështjeve të rëndësishme me qëllim të arritjes së objektivave si dhe kërkoi angazhim maksimal nga të gjithë punonjësit e PK-së në kryerjen e detyrave dhe avancimin e mëtejmë të punës policore në shërbim të qytetarëve të vendit.

Related posts

Sot seancë e jashtëzakonshme në Kuvendin e Kosovës, diskutohet për tekstet shkollore

rezart morina

Grevë në Itali për rritjen e çmimit të karburantit!

admin

Kancelari i Gjermanisë, Olaf Scholz, infektohet me COVID-19

admin