RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Procedohen për konsultime projektligjet për pagat dhe zyrtarë publikë

procedohen-per-konsultime-projektligjet-per-pagat-dhe-zyrtare-publike

Ministri i Brendshëm i Kosovës, Xhelal Sveçla, ka njoftuar se është proceduar për konsultime projektligji për paga dhe projektligji për zyrtarët publik.

Sveçla në një postim në Facebook ka thënë se projektligjet do të kalojnë në procedurat e konsultimeve paraprake dhe publike dhe pas miratimit në Qeveri e Kuvend do të publikohen në Gazetën Zyrtare.

“Projektligji për Pagat ka për qëllim kryesor përcaktimin dhe rregullimin e sistemit të pagave dhe shpërblimeve për të gjithë të punësuarit që përfitojnë pagë nga buxheti i Republikës së Kosovës. Projektligji, përmes sistemit të pagave që synon të krijojë, do të rregullojë edhe mënyrën dhe kushtet e pagesës. Ky projektligj ngre sistemin e pagave mbi parime të afirmuar nga praktikat më të mira të kësaj fushe edhe ndërkombëtarisht. Projektligji patjetër që reflekton edhe situatën aktuale të vendit dhe praktikën gjyqësore duke ofruar siguri juridike për parimet bazë të aplikuara”, ka shkruar Sveçla. “Ndërsa, Projektligji për Zyrtarët Publik ka për qëllim kryesor rregullimin e marrëdhënies së punës të zyrtares e zyrtarit publik në institucionet e Republikës së Kosovës. Projektligji do të zbatohet për zyrtaren e zyrtarin publik duke përcaktuar shprehimisht institucionet e kategoritë që nuk janë në fushëveprimin e këtij ligji si dhe nënkategoritë që kanë status të veçantë, marrëdhëniet e punës së të cilëve rregullohen ndryshe”

Sveçla ka thënë se Projektligji do të jetë në harmoni me rekomandimet e aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese.

Related posts

Hapet aplikimi për shtesa për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare

admin

Trupi gjykues urdhëron palët të gjejnë zgjidhje për të garantuar publicitet të seancave

rezart morina

Maroku tërheq ambasadorin në Suedi në shenjë proteste ndaj djegies së Kuranit

rezart morina