RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Rekomandohet vendosja e kamerave afër kontejnerëve të bërllogut

rekomandohet-vendosja-e-kamerave-afer-kontejnereve-te-berllogut

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut ka ngritur si shqetësim menaxhimin e mbeturinave në Prishtinë, duke thënë se është menaxhimi i keq, që nga cilësia, numri, lokacioni ku janë të vendosur kontejnerët e deri te grumbullimi, mbledhja dhe largimi i tyre.

KMDLNj shtron pyetjen se çfarë logjike ka të mbingarkohen sheshet si ai “Adem Jashari“, “Zahir Pajaziti“ dhe “Skënderbeu” me panaire të ndryshme, shërbime gastronomike etj. kur platoja mbi Pallatin e Rinisë ka hapësirë të mjaftueshme dhe nuk shfrytëzohet fare.

“KMDLNj–ë rekomandon drejtorinë përkatëse në komunën e Prishtinës të bëjë një incizim të gjendjes ekzistuese të kontejnerëve dhe pikave të grumbullimit të mbeturianve si dhe deponisë së mbeturinave. KMDLNj –ë rekomandon që në të gjitha pikat ku janë të vendosur kontejnerët të mbulohen me kamera në mënyrë që abuzuesit me mebturina të dënohen për shkeljet eventuale që i bëjnë”, thuhet në reagim.

Related posts

Myftiu Tërnava dhe nënsekretari i Kombeve të Bashkuara vizituan Xhaminë e Madhe

rezart morina

Ministria turke e Mbrojtjes ndan pamjet e emigrantëve të parregullt që shtyhen prapa nga Greqia

admin

Kalaja e Prizrenit do të bëhet me teleferik

admin