RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Shtyhet afati për lirimin e objektit komunal në Mitrovicën e Veriut

shtyhet-afati-per-lirimin-e-objektit-komunal-ne-mitrovicen-e-veriut

Kryetari i Mitrovicës së Veriut, Erden Atqi, ka njoftuar të premten se ka shtyrë afatin për lirimin e objekti komunal deri në pranimin e raportit nga Inspektorati Komunal.

Në vendimin e nënshkruar nga kryetari thuhet se Inspektorati është i obliguar të faktojë rrethanat dhe arsyet e përdorimit të objektit në fjalë, që mblidhen përmes vizitave në terren dhe komunikimit me të gjitha palët.

“Inspektorati Komunal duhet të sjellë Raportin nga pika 1) e këtij neni brenda afatit kohor prej 15 ditësh, pas pranimit të të cilit e pas vlerësimit të të gjeturave të cilit, ky Vendim ekzekutohet përmes procedurës përmbarimore, nëse palët kanë refuzuar lirimin vullnetar të objektit”, thuhet tutje në vendimin e komunës.

Objekti në fjalë, në të cilin valon flamuri i Serbisë, shumë pak metra pranë komunës së Mitrovicës Veriore, shfrytëzohet nga strukturat paralele serbe.

Një aksion për largimin e këtyre institucioneve të Serbisë nga objekti komunal në Mitrovicë të Veriut, fillimisht ishte paraparë të zhvillohej më 25 gusht, por ishte shtyrë për dy javë.

Related posts

Kurti: Masat e BE-së duhet të largohen para se të shpallim zgjedhjet në veri

admin

Dita Ndërkombëtare e Personave të Zhdukur

rezart morina

Osmani e Hovenier flasin për ndërmarrjen e hapave konkretë sipas marrëveshjes së Bratislavës

rezart morina