RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

Si të veprojmë me ushqimin që na mbetet në fund?

si-te-veprojme-me-ushqimin-qe-na-mbetet-ne-fund?

Pyetja:

Si të veprojmë me ushqimin që na ngelet pasi të hajmë një vakt, shembull nëse mbetet edhe pak oriz pas një shujte a na duhet ta hamë edhe atë pjesë që të mos mbetet asgjë, apo bën ta lëmë?

***

Përgjigjja:

Nëse kanë mbetur edhe pak kokrra në këtë rast është më mirë të hashë edhe ato. Përndryshe nëse ka më shumë dhe ju vexse jeni ngopur atëherë është gabim të shtyesh veten të hash me zor.

Është më mirë që pjesën e tepërt të ia jepni personave në nevojë apo ndonjë kafshe. Por nëse nuk keni mundësi të ia jepni dikujt për ta përdorur, atëherë mund ta hudhni.

Shejh Asim El Hakim

Related posts

A lejohet të pijmë ujë në këmbë?

admin

A kam gjynah nëse tregoj për diçka që kam premtuar se nuk do të flas?

admin

A do të ketë në Xhenet beqarë?

admin