RTV AHIRETI
Shëndetësi

Ushtrimet që duhet t’i bësh çdo ditë për të luftuar dhimbjet kronike

ushtrimet-qe-duhet-t’i-besh-cdo-dite-per-te-luftuar-dhimbjet-kronike

Bëj lëvizje të vazhdueshme të kokës, para pas, majtas e djathtas dhe mbaje kokën në secilin pozicion për 10 sekonda.

Lëvizje e shpatullave duke i ngritur dhe bërë lëvizje rrutulluese para dhe pas me 10 përsëritje secila.

Bëj stretching të krahëve dhe grushtave për të shmangur problemet që vijnë nga përdorimi i tastierës së mouse-it. Zgjat krahët dhe tento të bëj mbledhësh dhe lirosh grushtin disa herë për pak sekonda.

Ulur në karrige, vendosi këmbët në tokë në mënyrë shumë të qëndrueshme dhe provo të tërheqësh trupi para duke mbajtur shpinën drejtë. Ky ushtrim shmang dhimbjet fundshpinës.

Për të nxitur qarkullimin e gjakut në këmbë, mund t’i ngresh dhe ulësh për disa sekonda.

Këto ushtrime sipas anabel, janë një pikënisje e mirë për të ndihmuar mirëqenien e përditshme të secilit.

Related posts

Kujdes! Mos merrni antibiotik pa nevojë

admin

Si diagnostikohet bulimia? Këto janë shenjat paralajmëruese të këtij çrregullimi të të ngrënit

rezart morina

Goditja në tru dhe kanceri: ja çfarë kanë të përbashkët dhe si t’i parandaloni

admin