RTV AHIRETI
Shëndetësi

6 truke psikologjike që do të të ndihmojnë të kontrollosh çdo situatë

6-truke-psikologjike-qe-do-te-te-ndihmojne-te-kontrollosh-cdo-situate

Psikologjia të ndihmon të “lexosh”, analizosh dhe kuptosh më mirë njerëzit dhe përmes këtyre trukeve, do të arrish të kontrollosh çdo situatë.

1. Ç’të bësh kur dikush bën një shaka të tepruar?

Në vend që të humbasësh toruan, bëj sikur nuk e dëgjove ç’të tha. Kështu, personi do ta përsërisë dhe askush nuk do të qeshë më.

2. Si të sillesh kur kërkon diçka?

Konsideroje si ofertë. Pra, nëse ti bën këtë për mua, fiton (x) gjë. Gjithkush kryen veprime fitimiprurëse për veten.

3. Kur takon dikë të ri, shikoje gjithnjë në sy dhe përqendrohu te ngjyra e syve.

4. Fikso emrat e njerëzve, duke i përsëritur vazhdimisht në bisedë.

5. Lejoji njerëzit të flasin për veten

Kështu, ti do të dukesh një person më misterioz, i cili nuk shprehet tek të gjithë.

6. Mbaje drejt posturën

Sepse krijon idenë se ke shumë vetëbesim, gjithmonë.

Related posts

Nëse e shihni këtë etiketë në një kuti ilaçesh, mos hipni në makinë: Ato përdoren për të paktën 10 sëmundje të zakonshme

admin

​Sa kohë duhet qëndrojë pula në gjendje të ngrirë?

admin

Gabimi që bëni kur mbani ilaçet në frigorifer

rezart morina