RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A i lejohet punonjës të vesh këmishë me logon e kompanisë mbi mbulesë?

a-i-lejohet-punonjes-te-vesh-kemishe-me-logon-e-kompanise-mbi-mbulese?

Pyetja:

A i lejohet punonjës të vesh këmishë me logon e kompanisë mbi mbulesë (xhilbab)?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ.

Nuk ka asgjë të keqe që një grua të veshë një këmishë kompanie mbi xhelbab, duke iu nënshtruar dy kushteve: Së pari, këmisha duhet të jetë e gjërë dhe të mos tregojë formën e trupit të saj, ose t’i ngjajë këmishave të meshkujve. Së dyti, slogani nuk duhet të përfshijë asgjë që është haram, si kryqe, imazhe të qenieve të gjalla ose ndonjë simbol mosbesimi. Allahu e di më së miri.

islamqa

Related posts

A vlen kurbani nëse kontribon edhe gruaja për ta blerë?

admin

A ju lejohet të qëndrojnë bashkë fëmijët të cilët vijnë nga martesa të ndryshme?

admin

Pse e hanë muslimanët mishin, kur ai mund ta bëjë njeriun agresiv?

rezart morina