RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A lejohen lodrat kukulla për fëmijë?

a-lejohen-lodrat-kukulla-per-femije?

Pyetja:

A lejohen lodrat kukulla për fëmijë?

***

Përgjigjja:

Ato figura që nënçmohen dhe që hidhen në tokë, që nuk ngrihen, që nuk vendosen të qëndrojnë (diku në shtëpi), dhe që nuk varen diku, çështja e tyre është e gjerë in shaa Allah.
Kur Aishja u martua me të Dërguarin e Allahut ﷺ, kishte lodra me vete, dmth., kukulla. [1]
Prandaj figura që nuk respektohet dhe që hidhet, dhe që nuk madhërohet, dhe që nuk varet diku, dhe – siç thonë në vendin tonë – që nuk vendoset (nuk ruhet) në komodinë, por lihet në duart e të vegjëlve; çështja e saj është e lehtë (dmth nuk ka problem në të).

Shejh Mesh’hur el Hasen

Përktheu: Udha e Besimtarëve

Related posts

A kanë folur melekët edhe me njerëz tjerë përpos me pejgamberët?

admin

A e falë Allahu shirkun nëse njeriu pendohet prej tij?

admin

A lejohet shitja e gjësendeve që janë imitim (fallco) i firmave të njohura të prodhimit?

admin