RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A lejohet të falet namazi me rroba që përmbajnë imazhe?

a-lejohet-te-falet-namazi-me-rroba-qe-permbajne-imazhe?

Pyetja:

A lejohet të falet namazi me rroba që përmbajnë imazhe?

***

Përgjigjja:

Nuk i lejohet muslimanit të falet me rroba që kanë imazhe të krijesave me shpirt, siç është njeriu, kafshët dhe shpezët, e të tjera të ngjashme. Nëse falet namazi i tij është i plotë, mirëpo, ai që ka dituri islame për këtë çështje ka mëkat.

Komisioni i Përhershëm për Fetva 5/142

Përktheu: B. Gj.

Related posts

Çka është risku?

admin

Nëse flasim fjalë shirku dhe nuk jemi në dijeni për pasojat, a kërkohet prej nesh pendim?

admin

Si të veprojë një i martuar nëse ka rënë në zina?

rezart morina