RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

Tregim pikëllues për një prind të harruar

tregim-pikellues-per-nje-prind-te-harruar

Ky është një tregim pikëllues i një babai, të cilin vajza e tij e kishte harruar…

Një gjysh i vjetër pak më parë po më rrëfente, i cili mezi mbijeton nga një pension i vogël, duke e kritikuar mizorinë e jetës dhe se si gjithçka është kthyer mbrapsht.

Ai thotë se vajza e tij së voni i ishte lajmëruar nga Amerika, për t’ju lavdëruar se e kishte blerë një qen të vogël qimedredhur për 800 $!

(“T’ju them të drejtën, efendi, ajo shumë rrallë më lajmërohet”).

“Dhe unë gjatë gjithë kohës po mendoj për veten time: – Vajza ime e dashur, më mirë t’ia kishe dërguar babait tënd ato para, do të kisha lehur kur të dëshirosh! Por çfarë të bësh ka ardhur kohë e tillë, që i veti të vetin nuk mund ta shohë!”, përfundoi gjyshi me lot në sy!

Ka thënë Pejgamberi (savs): “Bamirësia ndaj prindërve është më e mirë se namazi, agjërimi, haxhi, umreja dhe lufta në rrugën e Allahut.”

Le t’i ruajmë dhe të kujdesemi për prindërit tonë, sepse ata janë një nga garancitë e sigurisë sonë në botën tjetër.

Mos të lejojmë që prindërit tanë të na bëhen xhelozë ndaj qenve dhe gjërave të tjera të parëndësishme në këtë botë.

Përkthim: Miftar Ajdini

Related posts

A obligohet sexhdja kur kemi lëndime në fytyrë?

admin

Kur hyn në fuqi ndalesa për çethje të flokëve dhe prerje të thonjëve në muajin Dhul Hixhe?

admin

Qiraja që paguaj a konsiderohet ndihmë në mëkat apo është hallall?

admin