RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A lejohet të pijmë ujë në këmbë?

a-lejohet-te-pijme-uje-ne-kembe?

Pyetja:

Në Sahihun e Buhariut është një hadith ku Aliu (Allahu qoftë i kënaqur me të) tregon se ai ka parë Pejgamberin sws që ka pirë ujë në këmbë. A mund të na tregosh sunetin e pirjes së ujit?

***

Përgjigjja:

Suneti është që të pihet uji ulur, mirëpo lejohet të pihet edhe gjersa qëndrojmë në këmbë.

Shejh Asim El Hakim

Related posts

Nëse flasim fjalë shirku dhe nuk jemi në dijeni për pasojat, a kërkohet prej nesh pendim?

admin

A është sunet të lutemi kur bie shi?

admin

Fëmiu a është gjak i nënës apo i babait?

admin