RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A lejohet të përdoren tableta të fertilitetit për të ngjizur binjakë?

a-lejohet-te-perdoren-tableta-te-fertilitetit-per-te-ngjizur-binjake?

Pyetja:

A lejohet të përdoren tableta të fertilitetit për të ngjizur binjakë?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut.

Nuk ka asgjë të keqe që gruaja juaj të marrë ilaçe natyrale ose farmaceutike për fertilitetin me shpresën për të mbetur shtatzënë, me kusht që ky ilaç të mos jetë i dëmshëm, sepse Profeti ﷺ ka thënë: “Duhet të ketë as dëm dhe as dëm reciprok.” [1]

Por ju duhet të konsultoheni me një mjek të besueshëm për të parë nëse kjo është një ide e mirë në parim dhe të pyesni nëse do t’i shkaktohet ndonjë dëm gruas pas kësaj apo jo, pastaj konsultohuni me të për llojin e barit të fertilitetit.

Shejh Ibn Uthejmin (Allahu e mëshiroftë) është pyetur: ‘Cili është gjykimi i marrjes së barnave të fertilitetit për të mbetur shtatzënë, duke theksuar se jam martuar për një kohë të gjatë dhe nuk kam fëmijë?’

Ai tha: “Kjo çështje kërkon konsultim me mjekun. Nëse ai thotë se marrja e barnave të fertilitetit për të mbetur shtatzënë nuk është e dëmshme, atëherë duhet t’i përdorni ato për t’ju ndihmuar të mbeteni shtatzënë, sepse Pejgamberi ﷺ, ka thënë: ‘Do të jem krenar për numrin tuaj të madh.’” (Fetaua Nur ‘ala ed-Darb).

Allahu e di më së miri.

islamqa

Related posts

Çka ka thënë Xhibrili (a.s.) kur e ka pa xhenetin dhe xhehenemin?

admin

Pse qajnë fëmijët e porsalindur?

admin

A lejohet të shkoj në haxh nëse kam ende borxh për veturë apo shtëpi?

admin