RTV AHIRETI
Shëndetësi

Çfarë duhet të bëni nëse sëmureni gjatë udhëtimit?

cfare-duhet-te-beni-nese-semureni-gjate-udhetimit?

Të sëmuresh gjatë udhëtimit në një vend të huaj mund të jetë e frikshme, ndaj është mirë që të përgatitesh përpara se të largohesh nga shtëpia. Marrja e masave të mëposhtme mund të minimizojë shqetësimin nëse sëmureni gjatë udhëtimit në një vend të huaj.

Jini të përgatitur para se të largoheni

Kërkoni këshilla për kujdesin mjekësor gjatë udhëtimit.

Nëse politika juaj e sigurimit nuk ju mbulon jashtë vendit, mund të dëshironi të merrni në konsideratë blerjen e një sigurimi shëndetësor afatshkurtër. Ekzistojnë politika afatshkurtra të krijuara posaçërisht për të mbuluar udhëtimet. Për më shumë informacion, kontaktoni agjentin tuaj të udhëtimit ose kërkoni informacion në revistat e udhëtimit.

Sigurohuni që të keni me vete kartën e identifikimit të sigurimit shëndetësor dhe një formular pretendimi gjatë udhëtimit.

Sigurohuni që të plotësoni faqen e informacionit në pjesën e brendshme të pasaportës tuaj, duke dhënë emrin, adresën dhe numrin e telefonit të dikujt që duhet të kontaktoni në rast urgjence. Kjo do të ndihmojë në lehtësimin e identifikimit në rast aksidenti.

Mos harroni të merrni me vete çdo ilaç që ju duhet.

Mbuloni gojën dhe hundën me një shami ose mëngë (jo duart) kur kolliteni ose teshtitni. Shmangni kontaktin me njerëzit që janë të sëmurë. Nëse sëmureni gjatë udhëtimit, qëndroni në akomodimin tuaj, përveç nëse keni nevojë për kujdes mjekësor.

Related posts

Përditësimet e audios sjellin Auracast në Galaxy Buds2 Pro dhe televizorët Samsung

rezart morina

Energji atomike kundër kancerit?

admin

Donanemab, ilaç me rezultate premtuese kundër Alzheimerit

admin