RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

Cilat janë kushtet për vlefshmërinë e kurbanit?

cilat-jane-kushtet-per-vlefshmerine-e-kurbanit?

Pyetja:

Cilat janë kushtet për vlefshmërinë e kurbanit?

***

Përgjigjja:

Kushtet për vlefshmërinë e kurbanit:

1. Të jetë prej bagëtive: deve, lopë dhe dhen.
2. Të ketë arritur moshën e kërkuar sipas fesë: – delja: gjashtë muaj e më tepër – dhia: një vjet e më tepër – lopa: dy vjet e më tepër – deveja: pesë vjet e më tepër.
3. Të mos ketë të meta, të cilat pengojnë që kafsha të jetë e vlefshme si kurban: – verbëria e qartë – sëmundja e qartë – çalimi i qartë – dobësia, e cila e bën kafshën të humb kontrollin mendor.”

(Mexhmu’u El-Fetaua, imam Uthejmini, 12/25)

Përktheu: Hoxhë Petrit Perçuku

Related posts

A lejohet t’i pranojë paratë nga borxhliu i cili i ka fituar ato me kamatë?

admin

Dy namaze më kanë kaluar pa i falur, a duhet t’i bëj kaza?

admin

Çfarë duhet bërë kur dikush të lë amanet paratë e tij?

admin