RTV AHIRETI
Shëndetësi

Ja cilët janë shkaktarët e sulmeve të panikut

ja-cilet-jane-shkaktaret-e-sulmeve-te-panikut

Studiuesit nuk janë të sigurt se çfarë shkakton sulme paniku, por ata e dinë se disa gjëra mund të rrisin rrezikun. Është e rëndësishme të kuptoni faktorët e rrezikut për sulmet e panikut të përgjithshëm për të adresuar më mirë dhe ndoshta edhe parandaluar ataket gjatë natës. Këto janë disa nga shkaktarët e mundshëm për të gjitha llojet e sulmeve të panikut:

Stresi

Edhe nëse nuk keni përjetuar një ngjarje të rëndësishme të jetës që ju ka shkaktuar një sasi të madhe stresi dhe ankthi, mund të jeni nën presionin e stresit kumulativ që ndërtohet me kalimin e kohës.

Gjenetike

Nëse keni një anëtar të familjes që ka një histori sulmesh paniku ose çrregullimi paniku, mund të keni më shumë të ngjarë të keni edhe ato.

Kushtet themelore

Kushte të tilla si çrregullimi i ankthit shoqëror dhe ankthi i përgjithësuar gjithashtu mund të shkaktojnë sulme paniku.

Zmadhimi

Zmadhimi është kur ju e ktheni një ndodhi në diçka më serioze sesa ajo që është, e cila mund t’ju bëjë të besoni se një ngjarje jetësore është “fundi i botës”, ose diçka që ju “nuk do të mbijetoni”.

Katastrofizimi

Kjo është e ngjashme me zmadhimin. Nëse katastrofizoni një situatë, mund ta bindni veten se një situatë ose ngjarje do të sjellë një rezultat shumë të vështirë.

Frika nga pësimi i një sulmi paniku

Kjo në fakt mund të rrisë gjasat e përjetimit të një sulmi paniku.

Mbianalizimi

Nëse jeni duke menduar më tepër se sa duhet për një situatë, ajo gjithashtu mund të jetë problematike dhe të shkaktojë një sulm paniku. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ju çon të parashikoni një ngjarje negative në të ardhmen ose të besoni se të tjerët ju shohin në një dritë negative.

Related posts

​Sëmundja e tmerrshme zbulohet në Antarktidë: Një popullatë e tërë kërcënohet me zhdukje

wpuser

Shtatë shenja të depresionit që sipas mjekëve shumëkush i injoron

admin6

Këta përbërës ushqimorë nuk duhet t’i përzieni dhe t’i hani bashkë

rezart morina