RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

Kush ua ka vënë emrat djemve të Fatimes (Allahu qoftë i kënaqur me të), Hasanit dhe Husejnit?

kush-ua-ka-vene-emrat-djemve-te-fatimes-(allahu-qofte-i-kenaqur-me-te),-hasanit-dhe-husejnit?

Pyetja:

Kush ua ka vënë emrat djemve të Fatimes (Allahu qoftë i kënaqur me të), Hasanit dhe Husejnit?

***

Përgjigjja:

Dy djemtë e Fatimes (Allahu qoftë i kënaqur me të), Hasani dhe Husejni, janë nipa të pejgamberit të fundit të Allahut, Muhamedit ﷺ dhe kanë lënë gjurmë të thella në historinë islame.

Sipas një transmetimi, Aliu këtyre ka dashur t’i emërtojë ndryshe, e jo këto dy emra, por kur e pyeti Pejgamberi ﷺ se çfarë emrash mendon t’u vëjë djemëve të tij, dhe ai i ka treguar, Pejgamberi ﷺ nuk është pajtuar me ata emra dhe ua ka vënë këta emra që i kanë patur, gjegjësisht të madhit ia ka vënë Hasan ndërsa të voglit Husejn. Sipas transmetimit në fjalë, emrat e tyre i ka zgjedhur gjyshi i tyre, i Dërguari i fundit i Allahut, Muhamedi ﷺ. Kuptimi i emrave është: ”I mirë”.

Allahu e di më së miri.

Bashkim Aliu

Related posts

A lejohet t’i pranojë paratë nga borxhliu i cili i ka fituar ato me kamatë?

admin

Çështë ajo që njeriun më së shumti e rrëzon nga froni…

admin

A lejohet t’i jepet mes’h dy palë çorapeve kur bën ftohtë?

admin