RTV AHIRETI
Shëndetësi

Shenjat që paralajmërojnë kancerin

shenjat-qe-paralajmerojne-kancerin

Sa herë dëgjoni fjalën kancer, nuk mund të mohoni që ju përshkon një ndjenjë frike dhe ankthi.
Është shumë normale të përjetoni një gjë të tillë pasi kanceri është sëmundja që merr më shumë jetë njerëzish. Të dhënat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë janë gjithmonë alarmante dhe tregojnë një rritje të rasteve të prekura me kancer.

Mënyra më e mirë për të mposhtur këtë sëmundje është të dish ta parandalosh. Në qoftë se vini re ndryshime të pazakonta në organizmin tuaj, duhet të mos i neglizhoni, por të lajmëroni menjëherë mjekun tuaj.

Bëhet fjalë për disa simptoma të thjeshta që vazhdojnë të përsëriten me një ritëm të shpejtë dhe thuajse të paarsyeshëm.

Edhe pse shoqëria shqiptare nuk është e kultivuar me praktikën kontrollit të përvitshëm mjekësor, duhet të jeni në kontakt të vazhdueshëm me mjekun tuaj. Identifikimi sa më i hershëm i sëmundjes mund të ndryshojë plotësisht rutinën tuaj shëndetësore.

Kollitje e vazhdueshme
Humbje gjaku pas ciklit menstrual
Temperaturë e lartë
Rënie e menjëhershme dhe drastike në peshë
Dhimbje të përsëritura muskulore
Shfaqje e të nxirave që nuk shërohen
Fryrje të barkut
Dhimbje e vazhdueshme e syve
Hemorragji e vazhdueshme

Related posts

Tri gabime që i bëni kur ruani ushqimet në frigorifer

admin

Ndërprerje e kujtesës shëndetësore: Kur duhet të shqetësohemi?

admin

Bananja nuk preferohet për mëngjes

admin