RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

Si ta dimë se a na është pranuar haxhi?

si-ta-dime-se-a-na-eshte-pranuar-haxhi?

Pyetja:

Cilat janë shenjat se na është pranuar haxhi?

***

Përgjigjja:

Natyrisht se ne nuk e dimë saktë se kur na e ka pranuar Allahu një vepër dhe kur nuk na e pranon. Por shpresojmë dhe lutemi shumë që Allahu të na e pranoj çdo vepër.

Pastaj ulematë kanë thënë se prej shenjave që të është pranuar një punë e hajrit shembull si haxhi apo agjërimi, është që njeriu të ndryshoj për së miri. Më pas shenjë tjetër është që të vazhdosh të punosh një punë tjetër të hajrit pas asaj që e ke vepruar.

Allahu e di më së miri.

Dr. Shefqet Krasniqi

Related posts

Si duhet të sillet familja me një djalë të pabindur?

admin

A mjafton ta lëvizi vetëm gjuhën derisa bëj dhikër?

admin

Cilat janë format më të mira për dhënien dhe kthimin e përshëndetjes së selamit?

rezart morina