RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmetShëndetësi

“Stenta 2”, lirohen nga akuzat 36 mjekë

“stenta-2”,-lirohen-nga-akuzat-36-mjeke

Janë liruar nga aktakuza për keqpërdorim të detyrës zyrtare e ryshfet, 36 mjekët e akuzuar në rastin e njohur si “Stenta 2”. Aktgjykimi u shpall të mërkurën nga Gjykata Themelore në Prishtinë.

Sipas trupit gjykues, 36 mjekët janë liruar sepse nuk është provuar se kanë kryer veprat penale që u viheshin në barrë.

Në këtë rast, fillimisht ishin të përfshirë 45 mjekë, por më pas procedura ishte veçuar për disa prej tyre, e dy kanë vdekur. Në këtë rast, të përfshirë kishin qenë edhe ish-ministri i Shëndetësisë (MSH), Ferid Agani, ish-sekretari i MSH-së, Gani Shabani dhe 11 të akuzuar të tjerë, mirëpo, rasti ishte veçuar në tri pjesë në shqyrtimin fillestar. Agani dhe Shabani, janë liruar po ashtu nga akuza.

Related posts

Znj. Erdogan: Nevojiten hapa konkret kundër krizës klimatike

admin

“Nga 43 mijë të zhvendosurit në Libi, parashikohet se të paktën 17 mijë prej tyre janë fëmijë”

admin

Kuvendi mban seancë të enjten e të premten, të fundit për sesionin pranveror

admin